Jura kávéfőző története

A Cég története

A JURA Elektroapparate AG-t 1931-ben alapította Leo Henzirohs a svájci Niederbuchsiten városában. A cég székhelye a mai napig itt található meg, az ezt körül ölelő hegyek pedig a cég nevét is adják. Amint látja, a JURA márkanév azon hegységek nevéből származik, amelyek lábánál a gyár épült.

Lépést tartani egy változó világgal

1931 óta a JURA Elektroapparate AG vállalat innovatív, csúcsminőségű háztartási készülékeket fejleszt.

Az automata eszpresszó kávéfőzők területén úttörőként a JURA 1980 óta folyamatosan dolgozik azon, hogy ágazatának fő hozzájárulója legyen. A társaság a tapasztalatait és tudását felhasználja mind a háztartási, mind az irodai és vendéglátóipar félig professzionális készülékeinek fejlesztésére.

A hagyományos svájci márka globális szereplővé vált. A székhelye Niederbuchsiten, Svájc. Többek között Európa szerte, Délkelet-Ázsiában, Amerikában, a Közel-Keleten és Ausztráliában is képviselik saját értékesítési szervezetek és közös vállalkozások.

A JURA kifejezésről

A Jura, mint földrajzi kifejezés

A Jura tehát túlnyomó részt földrajzi kifejezés. A hegység két országba (Svájc és Franciaország), Svájcban pedig több kantonba terjednek ki.

> További információ a Wikipédián

Jura, mint svájci kanton

Jura a Svájci Államszövetség 26 kantonjának egyike is. A legfiatalabb svájci kantont 1979-ben alapították, Svájc északnyugati részén található, és franciául beszélnek. Franciaországgal, valamint a Neuchatel, Bern, Basel-Land és Solothurn svájci kantonokkal határos. A fővárosa Delémont.

> Ugrás Jura kanton hivatalos weboldalára

Jura, mint francia terület

A Jura hegység egy része francia földön található. Következésképpen a hegyek is kölcsönadták nevüket Franciaország 39. megyéjének. Ez a keleti részen található, a francia Franche-Comté régió része.

Jura, mint geológiai kifejezés (Jura időszak)

A Jura időszak a Föld történetében kb. 199,6 millió évvel ezelőtt kezdődött és körülbelül 145,4 millió évvel ezelőtt fejeződött be. A Jura kőzet réteget szendvicsként öleli körbe felülről a krétakori, alulról pedig a triász réteg.

Ez a JURA

Alapvető Svájci értékek

Az innováció, a pontosság, a minőség, a megbízhatóság, a fenntarthatóság és a szolgáltatás formálja a JURA DNS-ét, A svájci vállalat az egyetlen olyan márka a világon, amely kizárólag a prémium automata kávéfőzőkre összpontosít, és ezen a piacon egyértelmű szakember státuszban helyezkedik el. A JURA kávéfőzőivel a legjobb kávéfőzési eredmény, a legegyszerűbb működés és a lenyűgöző formatervezés társul.

A legjobb kávé eredmény

A Jura kávéfőzőket egy kb. 70 főből álló, dedikált mérnök csapat fejleszti ki.  Céljuk, hogy elérjék a tökéletes kávé élményt, amelyet a mindig frissen őrölt és egy gombnyomással lefőzött kávéból nyerjenek. A JURA mérnökei a közelmúltban mérnöki mérföldkövet értek el a forradalmi impulzuskivonási folyamat (P.E.P.®) révén, amely eddig nem látott aromát teremt még a rövidebb kávékülönlegességeknél is.

Legegyszerűbb működés

A Jura kávéfőző magától értetődő, egyszerű és intuitív módon használható. Példaképp, a vízlágyító szűrőt és a kávéfőzőt RFID technológia segítségével, vezeték nélkül kötötték össze. A gép automatikusan felismeri a szűrőt és kiválasztja a megfelelő beállításokat.

Lenyűgöző design

A svájci tervezés és építészet világszerte kiváló hírnevet élvez. A JURA kifejező, tiszta vonalakat ötvöz a kiváló minőségű anyagokkal, csak a legmagasabb gyártási pontossággal és a kompromisszumok nélküli kivitelezési minőséggel épít olyan belső építészeti tárgyakat, melyek ereje, jelentése és eredetisége évekig büszkeséget okoz a tulajdonosok számára.

Fenntarthatóság és öko-intelligencia

A JURA régóta szívén viseli a környezetvédelmi kérdéseket, valamint felelősségteljesen használja az erőforrásait és az energiáját. Ez az oka annak, hogy a JURA az automata kávéfőzőkre összpontosít, amelyek szinte minden fajtájú kávékülönlegességet el tudnak készíteni, energiahatékonyságuk révén megnyerik az ügyfeleket, ráadásul elkerüli a felesleges csomagolási hulladékokat is.

Globális szolgáltatás

A JURA kávéfőzők tartósak. Évekig tartó használat után is fenntarthatók a javítás során. Az összetevőket felújítják, hogy értékes forrásokat takarítsanak meg. Ezt egy jól szervezett, globális szolgáltatóüzem, a hivatalos szolgáltató központ és a vendéglátó-központ biztosítja.

Komplett kávémegoldás minden helyzetben

Háztartási felhasználás: A kávéfőzők egyedi kialakítása révén vonzó kiegészítőket kínálnak minden otthonhoz; hihetetlenül könnyű kezelni, a végeredmény pedig elképesztő.

Professzionális felhasználás: Bárhol is használják őket munkahelyen: irodákban, üzletekben, bárokban, szállodákban, fodrászatokban stb. – a professzionális kávéfőzők a tökéletes kávéval egyaránt elkényeztetik az ügyfeleket, a vendégeket és a személyzetet. Egyedi ár / élményt kínálnak.

A tökéletes kávé

A JURA alapos volt a főzési folyamat fejlesztése során. A forradalmian új impulzusos extrakciós folyamat (P.E.P.®) optimalizálja a risztrettó és az eszpresszó kivonatolási idejét azáltal, hogy a forró vizet rövid időközönként az őrölt kávén keresztül szivattyúzza, biztosítva a maximális  aromát még a rövid kávékülönlegességek során is. Akár önmagában élvezi, akár a kreatív kávéitalok kiindulópontjaként szolgál – a JURA technológia a végső ízélményt nyújtja.

A tökéletes tej és tejhab

Az innovatív fúvóka-technológia finom, tömör és nagyon csábító tejhabot készít. A gép teljesen automatikusan vált át a tejről tejhab funkcióra. A világon elsőként szabályozható tej és tejhab hőmérsékletnek köszönhetően kifinomult kávéitalok készíthetők a barista szabványoknak megfelelően – egyetlen gombnyomással.

Intuitív kezelés

A JURA automata kávéfőzői még a legvadabb álmait is beteljesítik. Letisztult, egyszerűen egy gombnyomással. Akár az okostelefonjával kezelve. Ötletes működési elgondolások, számos programozási lehetőség, RFID és mobilalkalmazás-technológiák teszik a működést magától értetődően egyszerűvé és minden igényt kielégítővé.

Díjnyertes formatervezés

A JURA tervezési koncepciója nyugalmat, energiát, gondosságot, minőséget és következetességet sugároz. Értékek, amelyekről a svájci építészet és formatervezés világszerte híres. Számos formatervezési díj elnyerése után a JURA automata kávéfőzőit belsőépítészeti tárgyként, státuszszimbólumként tekintik. A jó ízlés kifejezői.

Letisztult tervezési jellemzők

A JURA kifogástalan „Cool Nordic Design” sportos vonzerejével harmonikusan feszült vonalakat kombinál a tiszta felületekkel. Lényeges és komoly, hosszú távú tendenciákat jelent annak tartósságával.

Kiváló alapanyagok

Kiváló minőségű anyagokból és a svájci pontossági előírásoknak megfelelően, ezeknek az elegáns kávéfőzőknek a kivitele, a megjelenése és a tapintható tulajdonságai mindenkit lenyűgöznek.

Ha kedvet kaptatok a JURA kávégépekhez, a következő linkre kattintva tudjátok megnézni aktuális ajánlatainkat:

Tovább a webshopra

Martin Dániel

A kávéblog szerzője:

Martin Dani vagyok, közlés és kávémániás. Mondhatni kávéfüggő. K-val kezdődik, -inre végződik és függőséget okoz a szervezetben, ez a KOFFEIN. Szeretném a kávé világában összegyűjtött tudásomat és tapasztalataimat megosztani Veletek!

A legjobb módja ennek az, ha leírom Nektek. Legtöbbször hétköznapi nyelven, egyszerűen, van, hogy szakzsargonnal kergetve ki mindenkit a világból, ezt megspékelve egy adag humorral és lazasággal.

Időnként pedig a reggeli fekete előtt leírt sorokat egy kanál szarkazmussal kísérve.